Ο τρόπος για να διώξεις την ακμή που προκαλεί η μάσκα

Spread the love

Λόγω της παρούσας κατάστασης με την πανδημία, η μάσκα έχει γίνει αναγκαίο «αξεσουάρ» σε κάθε μας έξοδο και συναντάται συχνά το φαινόμενο να προκαλεί ακμή. Αυτό συμβαίνει γιατί συσσωρεύονται οι ρύποι και εκκρίνεται σμήγμα με αποτέλεσμα τα αντιαισθητικά σπυράκια. Ας δούμε λοιπόν πως μπορείς να το αντιμετωπίσεις.

Αρχικά, πρέπει να δώσεις ιδιαίτερη βάση στη καθαριότητα. Σε περίπτωση που χρησιμοποιείς μάσκες μιας χρήσης, τότε τις πετάς αμέσως μετά τη χρήση τους, ενώ αν προτιμάς τις υφασμάτινες μάσκες, τότε τις πλένεις και τις αποστειρώνεις πριν τις επαναχρησιμοποιήσεις. Θα σου πρότεινα επίσης, αν πρόκειται να επιλέξεις υφασμάτινη μάσκα, προτίμησε σατέν μάσκες που συμπεριφέρονται καλύτερα στην επιδερμίδα σου.

Παράλληλα, είναι απαραίτητο να φροντίζεις την καθαριότητα του δέρματος σου. Χρησιμοποίησε σε καθημερινή βάση ένα καθαριστικό προσώπου που θα απομακρύνει τη λιπαρότητα, μειώνοντας έτσι την έκκριση σμήγματος, όπως για παράδειγμα ένα καθαριστικό που περιέχει σαλικυλικό οξύ. Επίσης, μπορείς να ψεκάζεσαι στη διάρκεια της ημέρας με ιαματικό νερό ή να κάνεις κάποια ενυδατική μάσκα προσώπου.

Πηγή: glamlife.gr

Recommended Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Follow Me!