Γυμναστική χωρίς αποτέλεσμα;; Ιδού η αιτία.

Spread the love

Αγαπητή/έ μου φίλη/ε,

Είσαι ένας ή μια από αυτούς που γυμνάζονται όσο περισσότερο μπορούν και προσέχουν τη διατροφή τους, αλλά δεν βλέπουν να ανταμείβονται οι κόποι τους; Σε αυτή τη περίπτωση ίσως έχεις πέσει σε μερικές παγίδες και δεν έχεις δώσει την απαιτούμενη σημασία σε κάποια πράγματα που θα έπρεπε. Μικρές αλλά και μεγάλες απροσεξίες σου κοστίζουν ιδρώτα και κούραση.

 

  • Δεν τρέφεις αρκετά τον εαυτό σου. Όταν γυμνάζεσαι το σώμα σου καταπονείται και την ώρα εκείνη αντί να δυναμώνει, γίνεται πιο αδύναμο καθώς καταναλώνεις ενέργεια και κουράζεις τους μυς σου. Ουσιαστικά δηλαδή, για να δυναμώσει το μυϊκό σου σύστημα πρέπει να αναπληρώσεις την ενέργεια αυτή μέσω του φαγητού και του ύπνου. Άρα, αν γυμνάζεσαι και δεν βλέπεις αποτέλεσμα, πολύ πιθανόν να φταίει ότι δεν τρως και δεν κοιμάσαι καλά.

 

  • Αφήνεις τα σετ στη μέση. Όχι όχι και πάλι όχι. Τα σετ περιλαμβάνουν έναν αριθμό επαναλήψεων μιας συγκεκριμένης άσκησης για κάποιο λόγο. Το να κλέψεις λίγα λεπτά από το διάδρομο ή το ποδήλατο ή το να κάνεις λιγότερες επαναλήψεις μιας άσκησης από αυτές που λέει το σετ σε καθυστερεί από το να δεις πρόοδο στο σώμα σου. Μη βιάζεσαι όταν γυμνάζεσαι και το σώμα σου θα σε ανταμείψει για αυτό.

 

  • Ακολουθείς το ίδιο πρόγραμμα γυμναστικής κάθε φορά για μήνες. Όταν κάνεις τις ίδιες ασκήσεις γυμναστικής για μεγάλο χρονικό διάστημα, οι μυς σου το συνηθίζουν και δεν καταναλώνουν πλέον την ίδια ενέργεια που κατανάλωναν στην αρχή για να τις εκπληρώσουν. Σκέψου το. Όταν κάνεις το ίδιο ξανά και ξανά, παύει κάποια στιγμή να λειτουργεί τόσο καλά όσο στην αρχή. Το μυστικό λοιπόν για να αποφύγεις αυτό το λάθος είναι να τροποποιείς το πρόγραμμα σου ανά διαστήματα ώστε το σώμα σου να βρίσκεται συνεχώς σε εγρήγορση.

 

  • Άκου το σώμα σου και τις ανάγκες του. Αν μια μέρα νιώθεις απίστευτη κούραση και έχεις ανάγκη από ύπνο, τότε δώσε στον εαυτό σου ρεπό από το γυμναστήριο και θα σε ευγνωμονείς αργότερα. Πολλοί πιστεύουν ότι όταν έχεις ξυπνήσει μια μέρα εξουθενωμένος και νιώθεις ότι πρέπει να ξεκουραστείς, τότε πρέπει να πιεστείς και να πας γυμναστήριο. Αυτό όμως δεν ισχύει. Σε τέτοιες συνθήκες, το να ακούσεις αυτό που πραγματικά έχει ανάγκη το σώμα σου είναι το καλύτερο που έχεις να κάνεις.

Recommended Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Follow Me!