Spread the love

Αγαπητή/έ φοιτήτρια/ή,

σκέψου ότι έχει έρθει μια από αυτές τις μέρες που λιώνεις όλη μέρα στα διαδικτυακά μαθήματα ή που έχεις γυρίσει σπίτι μετά από μια κουραστική μέρα και θες να φας κάτι εύκολο, γρήγορο και νόστιμο. Who does not love some pizza?? Μην ανησυχείς καθόλου, γιατί εμείς και ο Άκης( δεν χρειάζεται καν να προσδιορίσω ποιος Άκης, ένας είναι) είμαστε εδώ για να σου πούμε ότι δε χρειάζεται να έχεις κερδίσει το Masterchef για να φτιάξεις μια πίτσα. Ακολούθησε τα παρακάτω απλά βήματα και μας ευχαριστείς αργότερα.

Προθέρμανε το φούρνο σου στους 150 βαθμούς στον αέρα αρχικά. Φτιάξε μια γρήγορη σάλτσα ντομάτας( όπως αυτή που κάνεις στα μακαρόνια με σάλτσα: ντομάτα, λίγο κρεμμύδι, αλάτι, πιπέρι, ελαιόλαδο, λίγη ζάχαρη, ρίγανη, λίγο σκόρδο) ή αν βαριέσαι βάλε στη βάση κέτσαπ ή barbeque sauce. Άπλωσε σε ένα ταψί έτοιμη ζύμη για πίτσα( ορίστε, δε σε βάζουμε να ζυμώσεις κιόλας, τι άλλο θες) που βρίσκεις στο supermarket και άπλωσε πάνω τη σάλτσα. Για μια ιταλική φινέτσα και το αίσθημα ότι βρίσκεσαι σε κάποιο εστιατόριο στη Ρώμη, πρόσθεσε από πάνω ροδέλες μοτσαρέλας, φύλλα βασιλικού και ρίγανη και έτοιμη για το φούρνο. Αν από την άλλη προτιμάς κάτι πιο κλασσικό, μπορείς να βάλεις το αλλαντικό της επιλογής σου( ακόμα και υλικά του τόστ) και από πάνω όποιο τυρί επιθυμείς. Αν θες κάτι extra, πρόσθεσε πιπεριά ή και μανιτάρια. Διπλώνεις τις άκρες του ζυμαριού προς τα μέσα για να έχει πιο ωραίο σχήμα η πίτσα και την ψήνεις στους 200 στον αέρα για 15-20 μέχρι να ψηθεί καλά η ζύμη της πίτσας.

Buon appetito!!

Recommended Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Follow Me!