Μόδα

Fashion History 101: Fendi ή αλλιώς Fun Fur

Η Fendi είναι μια μάρκα που είναι συνώνυμη με τη μόδα καθώς κυριαρχεί εδώ και χρόνια στον κόσμο της μόδας. Ο οίκος έχει αφήσει το στίγμα του όχι μόνο στην Ιταλία αλλά σε όλο τον κόσμο ακόμη και στο Σινικό Τείχος. Δεν θα ήταν λάθος να πούμε ότι η Fendi είναι ένα θαύμα στον κόσμου της μόδας.

Ο οίκος Fendi ιδρύθηκε το 1925 από τους Adele και Edoardo Fendi. Ήταν το πρώτο κατάστημα γουνών και τσαντών στη Via del Plebiscito στη Ρώμη και τελικά μετατράπηκε σε έναν από τους πιο ισχυρούς και γνωστούς οίκους μόδας στον κόσμο αργότερα.

Το 1947, οι πέντε κόρες του Edoardo και του Adele άρχισαν να εργάζονται για την οικογενειακή επιχείρηση εκσυγχρονίζοντας τη. Ωστόσο, η μοίρα του οίκου άλλαξε εντελώς όταν προσλήφθηκε ένας νεαρός Γερμανός σχεδιαστής, ο Karl Lagerfeld, για να ενώσει τις δυνάμεις του το 1965.

Ο Karl Lagerfeld, ένας από τους καλύτερους σχεδιαστές στον κόσμο συνεργάστηκε με τη Fendi για 54 χρόνια. Είναι υπεύθυνος για το λογότυπο “double F” που χρειάστηκε μόλις 5 δευτερόλεπτα για να το επινοήσει, σημαίνει “Fun Fur” και θα είναι για πάντα η υπογραφή του Fendi.

Ο οίκος μόδας σχεδίασε επίσης στολές για την αστυνομία της Ρώμης.

Η Fendi δημιούργησε ιστορία με την πρώτη «IT» τσάντα που ονομάζεται «The Baguette» η οποία έγινε γνωστή μέσα από το Sex and The City αφού ήταν μία από τις αγαπημένες τσάντες της Carrie Bradshaw. Από το 1997 έχουν παραχθεί έως και 1.000 εκδόσεις της τσάντας αυτής.

 Η δημιουργία ιστορίας έγινε δεύτερη φύση για τον Fendi, καθώς η επίδειξη μόδας για το SS 2008 πραγματοποιήθηκε στην κορυφή του Σινικού Τείχους της Κίνας, με πρωταγωνιστές 88 μοντέλα και διάδρομο μήκους 88 μέτρων. Σημειώνεται ως η μόνη επίδειξη μόδας που είναι ορατή από το φεγγάρι.

Το 2016 πραγματοποιήθηκε μια επίδειξη μόδας για τον εορτασμό της επετείου των 90 χρόνων του οίκου που έλαβε χώρα στην Fontana di Trevi της Ρώμης για να τιμήσει την προέλευση και τη γενέτειρα του οίκου.

Το σίγουρο είναι ότι ο οίκος Fendi είναι ένας από τους πιο διαχρονικούς οίκους μόδας καθώς όσο κι αν περνούν τα χρόνια μένει πιστός στις παραδόσεις και τις αξίες του χωρίς να επηρεάζεται από πρόσκαιρες τάσεις και ιδέες.

You may also like...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *