Ομορφιά

Μυστικά για δυνατά νύχια που δεν σπάνε!

Τα αδύναμα νύχια μπορεί να είναι θέμα γονιδίων αλλά και αποτέλεσμα κάποιων δερματολογικών παθήσεων, όπως η ατοπική δερματίδιδα. Η διατροφή παίζει επίσης πολύ σημαντικό ρόλο, με τις γυναίκες που καταναλώνουν τροφές φτωχές σε ασβέστιο να είναι πιο επιρρεπείς. Η συχνή χρήση βερνικιών αλλά και θεραπειών με gel μπορεί να κάνει τα νύχια πιο αδύναμα, όταν δεν εφαρμόζονται από ειδικούς.

Τα νύχια που λυγίζουν εύκολα ή έχουν λευκά σημάδια δείχνουν έλλειψη βιταμίνης D, ασβεστίου αλλά και κάποιου προβλήματος με τον θυρεοειδή. Τα κίτρινα νύχια επίσης μαρτυρούν έλλειψη βιταμινών αλλά και χρήση βερνικιών κακής ποιότητας που μένουν για πολύ καιρό στα νύχια.

Τα ακρυλικά νύχια αλλά και τα extensions μπορεί να κάνουν τα νύχια πιο αδύναμα, σύμφωνα με δερματολόγους, όπως και η κακή συνήθεια να τρώει κάποιος τα νύχια του ή να κόβει (άγαρμπα) τα πετσάκια.

Για να αποκτήσουμε πιο δυνατά νύχια, καλό είναι να δίνουμε «αέρα» στα νύχια κάνοντας ένα διάλειμμα από το μανικιούρ αλλά και να σταματήσουμε να τα τρώμε ή να τα τραυματίζουμε. Θεραπείες με βάση βερνικιού πριν από κάθε μανικιούρ αλλά και σκληρυντικά νυχιών, ίσως είναι η λύση.

Ένα εβδομαδιαίο μενού που περιλαμβάνει πρωτεϊνες όπως το κοτόπουλο, το ψάρι, γαλακτοκομικά και αβγά θα κάνει τα νύχια πιο δυνατά ενώ και φρούτα και λαχανικά που είναι πλούσια σε βιταμίνη Α,Β και C είναι σημαντικά για την υγεία των νυχιών.

Το μυστικό για δυνατά νύχια είναι –ειδικά όταν πλένουμε τα χέρια μας συνέχεια– να χρησιμοποιούμε μια ενυδατική κρέμα χεριών 3 με 4 φορές την ημέρα και να κάνουμε μασάζ στα νύχια και γύρω από αυτά. Το έλαιο καρύδας είναι ιδανικό για μασάζ στα νύχια αλλά και μια μάσκα –που μπορείτε να φτιάξετε στο σπίτι- με κρόκο αυγού και 2 κουταλιές γάλακτος!

You may also like...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *