Μόδα Παπούτσια Ρούχα Τσάντες

The United States vs. Billie Holiday με κοστούμια από την Prada

Η μόδα στις ταινίες έχει δημιουργήσει μερικές από τις πιο ανεξίτηλες στιγμές της ποπ κουλτούρας. Μια από αυτές είναι και η επερχόμενη ταινία του Lee Daniels: The United States vs. Billie Holiday.

Ο υποψήφιος για Όσκαρ σκηνοθέτης ανέθεσε στην πολυτελή μάρκα Prada να δημιουργήσει 9 κοστούμια για την Andra Day στο ρόλο της ως είδωλο της Jazz και ως μιας γυναίκας που μέσω της μουσικής της βοήθησε στο κίνημα των πολτικικών δικαιωμάτων. Επίσης συμμετέχει ο Paolo Nieddu, σχεδιαστής κοστουμιών του Daniels’ Empire και η σεναριογράφος Suzan-Lori Parks, η πρώτη αφροαμερικανίδα που κέρδισε το βραβείο Pulitzer για Δράμα το 2002.

Η Miuccia Prada έχει δανείσει ξανά τις ικανότητες της και σε άλλες παραγωγές που προβλήθηκαν στον κινηματογράφο και παρόλο που στις άλλες παραγωγές είχε μεγαλύτερη ελευθερία ως προς τον σχεδιασμό, στο ”Billie” είχε αρκετούς περιορισμούς.

Σε αντίθεση με την φανταστική Daisy Buchanan από το The Great Gatsby, της οποίας τα κοστούμια δεν δεσμεύονταν από την ιστορική ακρίβεια, στο ”Billie” πολλά κομμάτια από την ντουλάπα της Holiday συνδιάστηκαν με υφάσματα, αξεσουάρ και κομμάτια από τα αρχεία της Prada για να δοθεί μια σύγχρονη αίσθηση. Η ταινία μας μεταφέρει στις δεκαετίες του 1940 και 1950 δίνοντας στην Miuccia Prada μεγάλη ”ελευθερία” ως προς τις επιλογές της διότι πολλές απο τις συλλογές της αντλούσαν στοιχεία από τις δύο αυτές δεκαετίες. Μία από τις πιο γνωστές εμφανίσεις της Holiday, ένα μαύρο και άσπρο φόρεμα broderie anglaise που φορούσε το 1947, εμπλουτίστηκε με δαντέλα από την SS12 collection και βασίστηκε στα χαρακτηριστικά των αυτοκινήτων εκείνης της εποχής. Ορισμένες εμφανίσεις ήταν πιο απλές, όπως ένα μπροκάρ φόρεμα που φορούσε η Holiday το 1954.

Το σίγουρο είναι πως η Miuccia Prada κατάφερε για άλλη μια φορά να εντυπωσιάσει τον κόσμο της μόδας με τις ανεξάντλητες και πρωτότυπες ιδέες της.

You may also like...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *