Συνταγή για χριστουγεννιάτικο κορμό στο σπίτι !

Αυτός ο κορμός δεν μπορεί να λείπει από το γιορτινό τραπέζι! Είναι τραγανός, ενώ ο συνδυασμός του με τα μπισκότα τον κάνει ακόμα πιο απολαυστικό!

Συστατικά

  • 1 1/2 φλιτζάνι βούτυρο
  • 200 γρ. ζάχαρη άχνη
  • 250 γρ. σοκολάτα
  • 3 κουτ. της σούπας κονιάκ
  • 300 γρ. μπισκότα σε σχήμα τετράγωνου

Τρόπος Μαγειρέματος

  • Σε ένα μικρό κατσαρολάκι λιώνεις το βούτυρο.
  • Μόλις λιώσει, προσθέτεις τη σοκολάτα για να λιώσει.
  • Απομακρύνεις από τη φωτιά και προσθέτεις το κονιάκ και τη ζάχαρη. Ανακατεύεις πολύ καλά.
  • Προσθέτεις το θρυμματισμένο μπισκότο και συνεχίζεις το ανακάτεμα, μέχρι να δημιουργηθεί ένα ενιαίο μείγμα.
  • Αφήνεις το μείγμα στην άκρη για να κρυώσει.
  • Σε ένα αντικολλητικό χαρτί ρίχνεις το μείγμα και το τυλίγεις σε σχήμα κορμού.
  • Το βάζεις στην κατάψυξη.
  • Αχνίζεις με λίγη ζάχαρη, το αφήνεις να έρθει σε θερμοκρασία δωματίου και μοιράζεις σε μερίδες.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *